vrijdag 9 juli 2010

Chateau du Tariquet



Het Chateau bevindt zich in de Gascogne streek, het gebied waar de Armagnac wordt geproduceerd in Zuidwest- Frankrijk.

Sinds 1912 is Chateau Tariquet de “wieg’’ van een gehele familie. In eerste instantie het huis van Helene en Pierre Grassa , beiden gepassioneerd door Armagnac, en later het huis van hun kinderen Maité en Yves, die beiden fervent wijnmakers zijn.
Maité en Yves hebben ervoor gezorgd dat er Eaux de Vie , Bas –Armagnac en top kwaliteit wijnen worden geproduceerd.

De wijnen van Tariquet zijn afkomstig van de zeer vruchtbare wijngaarden met een uitstekende bodemgesteldheid. Het geeft de wijnen de fijnste aroma’s en frisheid. De druiven worden met de modernste apparatuur geoogst. Het geheim van de uitstekende kwaliteit van de wijn zit in het blenden van de druiven. De delicate combinatie van de elegante Ugni Blanc met de rijke en fruitige Colombard geeft de wijnen een licht grassig karakter.

Zodra de druiven zijn geoogst worden ze direct in luchtdichte tanks opgeslagen, hier begint de vinificatie. Dan worden de druiven in vaten gedaan om samen met de schillen 5 tot 6 uur te weken, hierna worden ze met een pneumatische pers geperst. Het sap wordt gedurende 2 a 3 dagen op lage temperatuur bewaard, daarna begint het natuurlijke proces van fermentatie (suikers worden omgezet in alcohol dmv gistcellen). Dit proces duurt ongeveer 30 dagen. Gedurende deze kritische periode laat Yves Grassa zien wat zijn vaardigheid is zoals de wijnen frisheid, finesse en aromatische kracht te geven. Als de vinificatie klaar is worden de wijnen op lage temperatuur bewaard totdat ze gebotteld kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten