dinsdag 12 juni 2007

Yves Grassa de koning van de Ugni Blanc druif


Eigenlijk werd de Ugni Blanc jarenlang gezien als een druif die meer geschikt was om bijv. Armagnac of Cognac van te distelleren, dan om goede witte wijn van te maken, door de druiven op de juiste wijze te behandelen en het productieproces goed te controleren is Yves er in geslaagd wijnen te produceren, vaak samen met de Colombard druif die een zelfde geschiedenis kent, die een groot plezier zijn om te drinken, de wijnen zijn fruitig, maar toch met frisse zuren en hebben veel aroma en finesse, ze hebben geen vermoeiend hoog alcohol gehalte waardoor je met plezier nog een glas tot je neemt. Uit ondervinding heerlijk bij een pasta salade of een tomatensalade, maar ook de wat meer gekruide aziatische schotels komen goed tot hun recht met de Domaine du Tariquet Ugni Blanc Colombard

Recept tomatensalade
Ontvel de tomaten, snijd hem in parten. Verwijder het sap en de pitjes en snijd de partjes in blokjes en bestrooi die met peper en zout. Snijd de mozzarella ook in blokjes. Schil de komkommer en leg hem plat op een snijplank. Snijd met een kaasschaaf lange repen komkommer af en bekleed hiermee de binnenkant van een geoliede bakring die op een bord is geplaatst. Vul de ring met de blokjes tomaat en mozzarella en wat beoliede blaadjes basilicum. Besprenkel ruim met een goede olijfolie en maal nog wat peper erover. Verwijder de bakring en serveer direct.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten